Allen af

Blijspel

Keskenoate gaat een blijspel spelen. Een comedie, waarbij veel gelachen zal worden.
De opvoeringen spelen we na carnaval zijn op een locatie die verassend zal zijn.
Rob Klinkenberg heeft het stuk vertaald en is recent opgevoerd door theater Oostpool.

De inhoud :
Michael Frayn schreef zijn inmiddels klassieke theaterhit Allen Af in 1982 (oorspronkelijke titel Noises Off ), volgens het stuk-in het-stuk principe: een groep tamelijk door de wol geverfde acteurs repeteert een slaapkamer klucht die, als wij de regisseur ervan mogen geloven, over deuren en sardines gaat. De klucht bezwijkt echter al snel onder een andere - die van de artistieke, emotionele en financiele problemen van de cast. Een nét te handige regisseur, een iets te intieme relatie, een ietwat goedkoop decor - er hoeft maar dit mis te gaan en...

Schrijver:
Michael Frayn werd in 1933 in Londen geboren. Hij studeerde aan de universiteit van Cambridge en werkte als reporter, columnist en recensent voor de Manchester Guardian en The Observer. Behalve bundels van zijn essays publiceerde hij romans en theaterstukken, en hij maakte ook documentaire films en televisiespelen. Hij vertaalde en bewerkte verschillende stukken van Tsjechov, waarmee hij vanwege zijn aandacht voor humoristische familiesituaties en zijn inzichten in de maatschappij wel vergeleken wordt. Zijn bekendste stuk is wellicht Noises Off uit 1982, dat in 1992 verfilmd werd.
Frayns stukken zijn komedies en tragikomedies, waarin de ontmenselijking en vervreemding in de moderne maatschappij vaak centraal staat.

Première: 

zaterdag, 1 april, 2006